GDPR

    GDPR

    Dataskydd av personuppgifter inom RFSL Stockholm

    Antagen av RFSL Stockholms styrelse den 12 mars 2019

    Övergripande

    Liksom alla andra medlemsföreningar så hanterar vi personuppgifter för att kunna genomföra vår verksamhet.

    Styrelsen för RFSL Stockholm är personuppgiftsansvarig för personuppgifter som förekommer i RFSL Stockholms verksamhet. Frågor kring dataskydd av personuppgifter sker i första hand med e-post till info@stockholm.rfsl.se.

    Personuppgifter är all slags information som kan knytas till en levande person. Det kan röra sig om namn, adress och personnummer. Även foton på personer klassas som personuppgifter.

    För att kunna genomföra vår verksamhet använder vi oss av flera olika leverantörer. Några av IT-systemen befinner sig i eller kan nås från tredjeland (dvs utanför EU eller EES). Det gäller främst e-post.

    Medlemskap i RFSL Stockholm hanteras i RFSL:s gemensamma verksamhetssystem.

    Volontärverksamhet, medlemsgrupper och medlemsaktiviteter

    Vi kan i vår verksamhet behöva registrera personuppgifter för att kunna genomföra verksamheten på ett säkert sätt. Det kan ske genom information om förtroendeuppdrag, medlemskap i grupp eller närvaro vid en aktivitet. Dessa uppgifter ska raderas när de inte längre behövs.

    Protokoll föreskrivna i stadgarna

    Protokoll som förs enligt krav i föreningens stadgar ska bevaras för all framtid.

    Dina rättigheter

    Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi hanterar om dig. Du har också rätt att få felaktiga uppgifter rättade.

    Du har också rätt att klaga på hur vi behandlar dina personuppgifter till oss och till tillsynsmyndigheten, Datainspektionen. Det kan du göra om du tycker att vi inte behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lag.

    Fråga gärna om det är något du undrar över!

    BLI SEXPERT

    Vill du vara med och göra en insats för communityt? Skriv Sexperterna på ämnesraden och maila till sexhalsa@rfslstockholm.se

    Läs mer

    GDPR

    Dataskydd av personuppgifter inom RFSL Stockholm Antagen av RFSL Stockholms styrelse den 12 mars 2019 Övergripande Liksom alla andra medlemsföreningar så hanterar vi personuppgifter för att kunna genomföra vår verksamhet. Styrelsen för RFSL...

    Läs mer

    KAN MAN FÖRSTORA KUKEN?

    Det korta svaret är nej, men... Det finns eventuellt en del metoder som kan göra kuken något större. Dessa innebär ofta en del risker, biverkningar och det man vinner i längd riskerar man...

    Läs mer

    KOMMA UT

    Begreppet att "komma ut" eller det längre ”komma ut ur garderoben”, har nog de flesta hört nån gång. Det betyder att man berättar för sin familj, sina vänner eller bekanta att man är...

    Läs mer

    PEP

    PEP (Post Exposure Prophylaxis) kan fungera som en räddare i nöden när saker inte riktigt gått som planerat, som att kondomen gått sönder. PEP är en relativt effektiv behandling som minskar risken för...

    Läs mer

    PrEP

    Kanske är det så att du använder kondom ibland, sällan eller egentligen aldrig. Du kanske vill minska risken för att få hiv men av någon anledning så funkar kondom inte alltid för dig....

    Läs mer

    SÄLJA SEX

    Läs mer om sexualhälsa, stöd och säkerhet kring att sälja sex på rödaparaplyet.org

    Läs mer