fbpxOro kring att svälja sperma? - Sexperterna
  Okategoriserade

  Oro kring att svälja sperma?

  FRÅGA:

  Jag gillar att svälja sperma, behöver jag oroa mig?

  SVAR:

  Även om många både vill och tror det så går det inte att se direkt på sperman om den är fri från bakterier eller virus, och detsamma gäller personen som sperman kommer från. Det är väldigt sällan som du kan titta på en människa och se om den har någon könssjukdom eller hiv. De få gånger som det avviker och går att upptäcka med ögat är om personen har synliga kondylomvårtor, herpesutslag eller syfilis-sår. 

  Åter till sväljandet, om du har hittat din grej som du verkligen gillar så är det såklart både kul och härligt! Det som överförs lättast när man suger kuk är gonorré och och klamydia. Även syfilis och herpes kan överföras. Vad det gäller hiv så finns det viss forskning som menar att det kan överföras, men går personen på välinställd behandling är risken lika med noll. Det gäller alla slags sexuella praktiker när man har välinställd behandling. 

  Träffar du samma personer återkommande kan du kolla av hur deras testningsfrekvens ser ut för olika könssjukdomar och matcha det. Vi rekommenderar dig även att testa dig regelbundet och då be om att få ta tester i svalget för de sjukdomar som är lokala. Ta hand om dig!

  Andra saker vi pratar om
  Okategoriserade

  Nya smaker från RFSU

  RFSU släppte för ett tag sen ett gäng med smakkondomer. Och till skillnad från tidigare omgångar finns det tio olika smaker + att kondomerna finns i olika varianter! Så är…

  Läs mer
  Aktuellt

  Automatisk testningspåminnelse i din mobil.

  Låter det här som dig? "Hur var det nu? Testade jag mig innan eller efter den där snubben med blåa ögon från Barcelona eller var det på innan påsk? Vilka…

  Läs mer
  Okategoriserade

  Oro kring att svälja sperma?

  FRÅGA: Jag gillar att svälja sperma, behöver jag oroa mig? SVAR: Även om många både vill och tror det så går det inte att se direkt på sperman om den…

  Läs mer