fbpxRisk med rimming? - Sexperterna
  Kroppen

  Risk med rimming?

  Fråga:

  Vad finns det för risker med rimming?

  Svar: 

  Att rimma dvs slicka röv och framförallt rövhål är överlag en sexpraktik som innebär mycket njutning men mycket liten risk för överföring av könssjukdomar. Vårt bästa tips är att rimma först och penetrera efter, och inte tvärtom. Om man byter ordning kan det finnas små sår som kan innebära en risk för överföring av blodburna virus. 

  För att en könssjukdom ska kunna överföras så måste en slemhinna komma i kontakt med en annan slemhinna eller vissa vätskor som exempelvis sperma, blod, lubrikation eller bröstmjölk. Slemhinnor finns på insidan av urinröret, i analen, nere i svalget samt inuti hela slidan som består av slemhinneväggar. Om man har kvar förhuden finns det även en extra överföringsmöjlighet under ollonets kant, där det finns dendritiska celler, dvs celler som är extra mottagliga för virus och bakterier. 

  När man slickar röv är det alltså inga slemhinnor eller vätskor som kommer i kontakt med varandra, om vi förutsätter att det bara är tunga och rövhål som möts. Så ur ett säkrare sex-perspektiv är det ingen risk för att könssjukdomar och hiv ska överföras. Däremot finns det en risk för en del maginfektioner. Att duscha och tvätta sig innan kan minska risken för att bakterier och maginfektioner överförs.Mer info om själva praktiken hittar du här. 

  Andra saker vi pratar om
  Okategoriserade

  Nya smaker från RFSU

  RFSU släppte för ett tag sen ett gäng med smakkondomer. Och till skillnad från tidigare omgångar finns det tio olika smaker + att kondomerna finns i olika varianter! Så är…

  Läs mer
  Aktuellt

  Automatisk testningspåminnelse i din mobil.

  Låter det här som dig? "Hur var det nu? Testade jag mig innan eller efter den där snubben med blåa ögon från Barcelona eller var det på innan påsk? Vilka…

  Läs mer
  Okategoriserade

  Oro kring att svälja sperma?

  FRÅGA: Jag gillar att svälja sperma, behöver jag oroa mig? SVAR: Även om många både vill och tror det så går det inte att se direkt på sperman om den…

  Läs mer