Dejting

  Bör vi vara försiktigare på Grindr?

  Som gay, bi eller trans har vi alltid behövt använda oss av alternativa mötesplatser för att träffa andra. Crusingparker, heta linjen, offentliga toaletter, gayklubbar och bastuklubbar är platser där vi stämt möten för dejting och sex. När internet kom blev vi också pionjärer inom nätdejting och sen Grindr lanserades finns det nog ingen annan grupp av människor som har så stor erfarenhet av anonyma möten som oss själva.

  De senaste åren har vi börjat höra mer om fall där människor använt sig just av dejtingappar för att begå brott och ibland mord. Seriemördaren Stephen Port som bragde fyra unga killar om livet efter att ha bestämt träff med dessa via Grindr, fallen i Ryssland där ligor använder sig av dejtingappar för att lura till sig folk och sedan misshandla dem, och nu senast mordet i USA på Kevin Bacon. I Sverige har vi tyvärr också kunnat läsa om rån och misshandel där mötet skett via Grindr och Qruiser där ett fall även hade en dödlig utgång för ett par år sedan.

  Även om ovanstående rubriker väcker tankar och en del oro så är det inte en anledning till panik. Detta är fortfarande en väldigt ovanlig företeelse och oftast är ett fem i tre ragg på Grindr just ett fem i tre ragg på Grindr.

  Det är ingen nyhet att det innebär en risk att träffa helt okända människor ifrån internet och för många är det också det anonyma i det hela som gör det spännande. Även om vi inte ska gå runt och vara rädda så finns det några saker man kan göra för att dejta säkrare på nätet. Här har vi några tips:

  1. Om du kan, berätta för någon vart du ska och med vem.
  2. Försök mötas upp på en offentlig plats så du får en magkänsla om personen innan ni tar er till en mer privat plats.
  3. Lämna en lapp hemma med adressen dit du ska. Ditt hem är antagligen den första platsen man börjar leta om du skulle försvinna.
  4. Ha alltid en anledning att gå innan du kommer dit. Oavsett om det är sanning eller något som du hittat på så är det alltid bra att ha en quick exit förberedd.

  Ta hand om er där ute och lycka till med dejtandet!

  Andra saker vi pratar om
  Aktuellt

  Sexperterna cruisar Stockholms parker

  Under sommaren dyker Sexperterna upp på olika cruisingplatser i Stockholmsområdet. Vi finns på plats för att snacka sex, dejting och för att se till att kondomer och glid finns nära…

  Läs mer
  Aktuellt

  Guldstjärnan 2020

    Varje år delar RFSL Stockholm och Sexperterna ut guldstjärnor till testningsmottagningar i Stockholmsområdet som enligt våra mått förtjänar en utmärkelse för deras jobb. De mottagningar som får Sexperternas guldstjärna 2020 är: Stockholms mottagning…

  Läs mer
  Aktuellt

  18-22 år? Vi söker fortfarande er till Guldstjärnan!

  Är du 18-22 år gammal?  Vi söker fortfarande manliga testare i dessa åldrar (cis och trans) som har sex med män och vill testa sig på en av Stockholms hiv/sti-mottagningar.…

  Läs mer