Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur snygg, stark eller i form ens kropp än bedöms vara.

  En nyckel till att hitta balans ligger i vad som är drivkraften i det vi gör. Om du hela tiden kämpar för att bli accepterad av andra, och inte lyssnar på vad som får dig själv att trivas så är sannolikheten stor att den bekräftelse och eventuella känsla av tillfredsställelse du får bara blir tillfällig.

  Tomas Hemstad skrev en essä om förhållandet till sin egen kropp tidigare i år, och vi på Sexperterna tycker att den är värd att uppmärksamma igen.

  Om du kan acceptera att du duger som du är, så kan du samtidigt ge dig själv möjlighet att förändras i riktig mot saker som du är nyfiken på och känner är rätt för dig. Inte för att omgivningen förväntar sig det. Lättare sagt än gjort kanske, men kroppen du lever i är den enda du har, och det är upp till dig att göra det trivsamt där.

  Ta hand om dig!

  Andra saker vi pratar om
  Aktuellt

  Sexperterna cruisar Stockholms parker

  Under sommaren dyker Sexperterna upp på olika cruisingplatser i Stockholmsområdet. Vi finns på plats för att snacka sex, dejting och för att se till att kondomer och glid finns nära…

  Läs mer
  Aktuellt

  Guldstjärnan 2020

    Varje år delar RFSL Stockholm och Sexperterna ut guldstjärnor till testningsmottagningar i Stockholmsområdet som enligt våra mått förtjänar en utmärkelse för deras jobb. De mottagningar som får Sexperternas guldstjärna 2020 är: Stockholms mottagning…

  Läs mer
  Aktuellt

  18-22 år? Vi söker fortfarande er till Guldstjärnan!

  Är du 18-22 år gammal?  Vi söker fortfarande manliga testare i dessa åldrar (cis och trans) som har sex med män och vill testa sig på en av Stockholms hiv/sti-mottagningar.…

  Läs mer