Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur snygg, stark eller i form ens kropp än bedöms vara.

  En nyckel till att hitta balans ligger i vad som är drivkraften i det vi gör. Om du hela tiden kämpar för att bli accepterad av andra, och inte lyssnar på vad som får dig själv att trivas så är sannolikheten stor att den bekräftelse och eventuella känsla av tillfredsställelse du får bara blir tillfällig.

  Tomas Hemstad skrev en essä om förhållandet till sin egen kropp tidigare i år, och vi på Sexperterna tycker att den är värd att uppmärksamma igen.

  Om du kan acceptera att du duger som du är, så kan du samtidigt ge dig själv möjlighet att förändras i riktig mot saker som du är nyfiken på och känner är rätt för dig. Inte för att omgivningen förväntar sig det. Lättare sagt än gjort kanske, men kroppen du lever i är den enda du har, och det är upp till dig att göra det trivsamt där.

  Ta hand om dig!

  Andra saker vi pratar om
  Dejting

  Bör vi vara försiktigare på Grindr?

  Som gay, bi eller trans har vi alltid behövt använda oss av alternativa mötesplatser för att träffa andra. Crusingparker, heta linjen, offentliga toaletter, gayklubbar och bastuklubbar är platser där vi…

  Läs mer
  Aktuellt

  Öppet i helgerna för samtal om sex och droger

  Ett visitkort som berättar om chill out party: privat efterfest med häng, droger och sex som kan pågå från några timmar upp till några dagar. Inramat av en rosa kant och med…

  Läs mer
  Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur…

  Läs mer