Kroppen

  Droger och sex fick Mattias att byta liv

  Sexfester med droger där killar träffas för att ligga och bli höga är ett känt fenomen i London, Berlin, Amsterdam och Barcelona. Men också i Stockholm har det blivit vanligare, och bland annat därför har Sexperterna startat en mottagning för dig som vill prata med någon om droger och sex.

  Foto: Jack Rainbow/QX
  Foto: Jack Rainbow/QX

  I senaste numret av QX pratar Mattias Isacsson, också känd som porrskådisen Logan Rogue, om vad substanser som GHB och chrystal meth inneburit för hon själv, för gaycommunityt i stort och hur hans bekanta mist livet eller blivit otillgängliga på grund av droganvändande. Själv bestämde han sig för att dra en tydlig gräns, och började med yoga för rehabilitering och personlighetsutveckling.

  Det är förstås inte alla som använder droger som upplever att det är ett problem för dem. Men vad kan man göra om man är orolig för sin egen eller någon annans hälsa? Vad finns det för risker, och hur vet man om det har blivit för mycket?

  Några av svaren ger våra kollegor Emil Briones Ahlén som är socionom och samtalsstödjare, och Nicklas Dennermalm som är projektledare för RFSL Stockholms arbete med hiv och hälsa.

  Vill du ha kontakt med Sexperterna om just droger och sex så kan du skriva till mottagning@rfslstockholm.se.
  Vi har också drop in vissa torsdagskvällar på Saltmätargatan 20 nära Rådmansgatans tunnelbanestation. För mer info och öppettider sexperterna.org/chemsex

  Andra saker vi pratar om
  Dejting

  Bör vi vara försiktigare på Grindr?

  Som gay, bi eller trans har vi alltid behövt använda oss av alternativa mötesplatser för att träffa andra. Crusingparker, heta linjen, offentliga toaletter, gayklubbar och bastuklubbar är platser där vi…

  Läs mer
  Aktuellt

  Öppet i helgerna för samtal om sex och droger

  Ett visitkort som berättar om chill out party: privat efterfest med häng, droger och sex som kan pågå från några timmar upp till några dagar. Inramat av en rosa kant och med…

  Läs mer
  Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur…

  Läs mer