Kroppen

  Droger och sex fick Mattias att byta liv

  Sexfester med droger där killar träffas för att ligga och bli höga är ett känt fenomen i London, Berlin, Amsterdam och Barcelona. Men också i Stockholm har det blivit vanligare, och bland annat därför har Sexperterna startat en mottagning för dig som vill prata med någon om droger och sex.

  Foto: Jack Rainbow/QX
  Foto: Jack Rainbow/QX

  I senaste numret av QX pratar Mattias Isacsson, också känd som porrskådisen Logan Rogue, om vad substanser som GHB och chrystal meth inneburit för hon själv, för gaycommunityt i stort och hur hans bekanta mist livet eller blivit otillgängliga på grund av droganvändande. Själv bestämde han sig för att dra en tydlig gräns, och började med yoga för rehabilitering och personlighetsutveckling.

  Det är förstås inte alla som använder droger som upplever att det är ett problem för dem. Men vad kan man göra om man är orolig för sin egen eller någon annans hälsa? Vad finns det för risker, och hur vet man om det har blivit för mycket?

  Några av svaren ger våra kollegor Emil Briones Ahlén som är socionom och samtalsstödjare, och Nicklas Dennermalm som är projektledare för RFSL Stockholms arbete med hiv och hälsa.

  Vill du ha kontakt med Sexperterna om just droger och sex så kan du skriva till mottagning@rfslstockholm.se.
  Vi har också drop in vissa torsdagskvällar på Saltmätargatan 20 nära Rådmansgatans tunnelbanestation. För mer info och öppettider sexperterna.org/chemsex

  Andra saker vi pratar om
  Aktuellt

  Sexperterna cruisar Stockholms parker

  Under sommaren dyker Sexperterna upp på olika cruisingplatser i Stockholmsområdet. Vi finns på plats för att snacka sex, dejting och för att se till att kondomer och glid finns nära…

  Läs mer
  Aktuellt

  Guldstjärnan 2020

    Varje år delar RFSL Stockholm och Sexperterna ut guldstjärnor till testningsmottagningar i Stockholmsområdet som enligt våra mått förtjänar en utmärkelse för deras jobb. De mottagningar som får Sexperternas guldstjärna 2020 är: Stockholms mottagning…

  Läs mer
  Aktuellt

  18-22 år? Vi söker fortfarande er till Guldstjärnan!

  Är du 18-22 år gammal?  Vi söker fortfarande manliga testare i dessa åldrar (cis och trans) som har sex med män och vill testa sig på en av Stockholms hiv/sti-mottagningar.…

  Läs mer