Dejting

  Att dejta utanför appar

  I det senaste avsnittet av Sexperternas podd snackar vi om att ”Dejta som det var 1994”. Vissa av oss tycker det kan bli lite tjatigt att försöka hitta kärleken eller ligget på appar. Oftast möts man ganska snabbt av kukbilder och skamlösa förslag innan man ens hunnit säga hej. Många vill ha det så, men här kommer tre heta tips på andra ställen du kan hitta en romans:

  Bög-/bikompisar
  Kärlek börjar alltid med bråk? Nej men det kan börja med en kompis. Så försök skaffa en bögkompis! Att kompisdejta är inte så annorlunda från att dejta romantiskt förutom att det inte är lika mycket fokus på sex och hångel. Detta kan vara nyckeln till att få träffa andra bögar, lite som ringar på vattnet. Ju fler ni lär känna desto större chans är det att hitta någon som du klickar med!

  Hitta ditt community
  Om du har ett intresse eller en hobby som du sysslar med finns det nästan alltid ett community. Precis som hbtq-communityt så finns communityn för sport, dragqueens, nördar, öl –  you name it! Ett community kan se ut på olika sätt. Det kan vara uppbyggt genom lokala föreningar eller genom en grupp på Facebook. Hittar du en person inom ett community som passar dig så har ni alltid erat intresse gemensamt, det kan vara en bra ingång för ett dejtande.

  På stan
  För den modige är hela världen en potentiell dejt. Bussen, tåget, gymmet eller mataffären – öva upp blicken och ge dig ut! Ibland blir man förvånad över vad som kan dyka upp. Men det är skillnad på att ge någon en flörtig blick på tunnelbanan och att följa efter någon som en stalker. Respektera folks space – va inte ett creep.

  För fler tips, lyssna på Sexperternas podd (vi finns på acast, iTunes och Spotify), eller spana in vår instagram, där heter vi Sexperterna.

  Andra saker vi pratar om
  Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur…

  Läs mer
  Kroppen

  Droger och sex fick Mattias att byta liv

  Sexfester med droger där killar träffas för att ligga och bli höga är ett känt fenomen i London, Berlin, Amsterdam och Barcelona. Men också i Stockholm har det blivit vanligare,…

  Läs mer
  Aktuellt

  Kroppspositiva björnbilder

  Ett 40-tal avklädda björnar hänger vid Stureplan veckan ut. Medan du spanar in dem kan du mingla, ta ett glas och se på film. Utställningen Loved pågår på Bångska våningen och…

  Läs mer