Trans

  Transgender Day of Visability

  Igår den 31a mars var det Transgender Day of Visability! Vi har lånat några viktiga texter från RFSL Ungdom och transformering.se där några deltagare delar med sig av sina bästa tips och pepp <3

   

  Idag är det Trans Day of Visibility, transsynlighetsdagen. Den instiftades för att synliggöra, fira och hylla transpersoner och personer med transerfarenhet och t:ets plats i hbtq-communityt. Dess syskon är Trans Day of Remembrance, den dag i november då vi minns våra döda.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är redan mer synliga än vi vill vara. Att andra uppfattar en som trans eller att vara öppen med sin transerfarenhet kan vara utsatt. Den som är märkbart trans kan bli ifrågasatt, dåligt bemött eller utsatt för olika typer av våld.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är inte så synliga som vi vill vara. Många kan inte komma ut eller vara öppna med sin transerfarenhet av rädsla för ifrågasättande, dåligt bemötande och våld.

  Inget av det här glömmer vi. Vi fortsätter kämpa varje dag på året för allas rätt till sin identitet och sitt liv i trygghet.

  När transpersoner och personer med transerfarenhet synliggörs i exempelvis medier handlar det ofta bara om vår transidentitet. Om psykisk ohälsa, utsatthet, brist på nödvändig vård. Den här veckan ville vi i RFSL Ungdom och RFSL skulle vara något annat. En vecka om mer av allt det vi är, om att vara bästa vän, partner, syskon, människa. Om att vara synliga för oss själva och för dem som står närmast oss. Nu avslutar vi #transsynlighetsveckanmed tips och pepp från deltagarna!

  #transsynlighetsveckan #transdayofvisibility#vårarelationer

  Andra saker vi pratar om
  Sex

  Sex tips för skönare sex

  Turas om - Få saker är så upphetsande som att se någon annan njuta av din avsugning eller dina fingrar i röven. Även om en tajmad orgasm med sina partners…

  Läs mer
  Testning

  Testningspåminnelse

  Har du svårt att komma ihåg när du testade dig senast och för vad? Då kan du behöva en regelbunden testningspåminnelse. RFSL har en gratis testningspåminnelse för män som har sex med…

  Läs mer
  Aktuellt

  Nu söker vi nya informatörer

  Nu söker vi nya informatörer till vårens utbildning av Sexperterna. Som Sexpert arbetar du med uppsökande verksamhet på våra olika arenor ute i klubblivet, online via chatten eller ute på…

  Läs mer