Trans

  Transgender Day of Visability

  Igår den 31a mars var det Transgender Day of Visability! Vi har lånat några viktiga texter från RFSL Ungdom och transformering.se där några deltagare delar med sig av sina bästa tips och pepp <3

   

  Idag är det Trans Day of Visibility, transsynlighetsdagen. Den instiftades för att synliggöra, fira och hylla transpersoner och personer med transerfarenhet och t:ets plats i hbtq-communityt. Dess syskon är Trans Day of Remembrance, den dag i november då vi minns våra döda.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är redan mer synliga än vi vill vara. Att andra uppfattar en som trans eller att vara öppen med sin transerfarenhet kan vara utsatt. Den som är märkbart trans kan bli ifrågasatt, dåligt bemött eller utsatt för olika typer av våld.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är inte så synliga som vi vill vara. Många kan inte komma ut eller vara öppna med sin transerfarenhet av rädsla för ifrågasättande, dåligt bemötande och våld.

  Inget av det här glömmer vi. Vi fortsätter kämpa varje dag på året för allas rätt till sin identitet och sitt liv i trygghet.

  När transpersoner och personer med transerfarenhet synliggörs i exempelvis medier handlar det ofta bara om vår transidentitet. Om psykisk ohälsa, utsatthet, brist på nödvändig vård. Den här veckan ville vi i RFSL Ungdom och RFSL skulle vara något annat. En vecka om mer av allt det vi är, om att vara bästa vän, partner, syskon, människa. Om att vara synliga för oss själva och för dem som står närmast oss. Nu avslutar vi #transsynlighetsveckanmed tips och pepp från deltagarna!

  #transsynlighetsveckan #transdayofvisibility#vårarelationer

  Andra saker vi pratar om
  Aktuellt

  18-22 år? Vi söker fortfarande er till Guldstjärnan!

  Är du 18-22 år gammal?  Vi söker fortfarande manliga testare i dessa åldrar (cis och trans) som har sex med män och vill testa sig på en av Stockholms hiv/sti-mottagningar.…

  Läs mer
  Aktuellt

  FAQ – sex och corona

  Borde jag ha mindre sex under coronapandemin? Kort svar njaa, folkhälsomyndigetens rekommendation är social distansering vilket också innebär mindre tillfälliga kontakter vid sex. Vi ska försöka minska våra fysiska möten…

  Läs mer
  Aktuellt

  Borde vi ha mindre sex under coronapandemin?

  Social distansering. De två orden syns allt oftare på olika dejtingappar och i sociala medier. Vi befinner oss mitt i en global pandemi och ingen kan nog säga att de…

  Läs mer