Trans

  Transgender Day of Visability

  Igår den 31a mars var det Transgender Day of Visability! Vi har lånat några viktiga texter från RFSL Ungdom och transformering.se där några deltagare delar med sig av sina bästa tips och pepp <3

   

  Idag är det Trans Day of Visibility, transsynlighetsdagen. Den instiftades för att synliggöra, fira och hylla transpersoner och personer med transerfarenhet och t:ets plats i hbtq-communityt. Dess syskon är Trans Day of Remembrance, den dag i november då vi minns våra döda.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är redan mer synliga än vi vill vara. Att andra uppfattar en som trans eller att vara öppen med sin transerfarenhet kan vara utsatt. Den som är märkbart trans kan bli ifrågasatt, dåligt bemött eller utsatt för olika typer av våld.

  Många av oss som är trans eller har transerfarenhet är inte så synliga som vi vill vara. Många kan inte komma ut eller vara öppna med sin transerfarenhet av rädsla för ifrågasättande, dåligt bemötande och våld.

  Inget av det här glömmer vi. Vi fortsätter kämpa varje dag på året för allas rätt till sin identitet och sitt liv i trygghet.

  När transpersoner och personer med transerfarenhet synliggörs i exempelvis medier handlar det ofta bara om vår transidentitet. Om psykisk ohälsa, utsatthet, brist på nödvändig vård. Den här veckan ville vi i RFSL Ungdom och RFSL skulle vara något annat. En vecka om mer av allt det vi är, om att vara bästa vän, partner, syskon, människa. Om att vara synliga för oss själva och för dem som står närmast oss. Nu avslutar vi #transsynlighetsveckanmed tips och pepp från deltagarna!

  #transsynlighetsveckan #transdayofvisibility#vårarelationer

  Andra saker vi pratar om
  Sex

  Det här med att stöna högt under sexet…

  I det senaste avsnittet av Sexperternas Podd (#5 Sexdejting) snackar våra Sexperter lite vett och etikett under knullet. Ett ämne som kommer på tal där åsikterna går isär är det…

  Läs mer
  Dejting

  Att dejta utanför appar

  I det senaste avsnittet av Sexperternas podd snackar vi om att ”Dejta som det var 1994”. Vissa av oss tycker det kan bli lite tjatigt att försöka hitta kärleken eller…

  Läs mer
  Aktuellt

  Sexperterna blir podcast

  Du har väl inte missat Sexperternas podd? En ny podd om sex, relationer och dejting inom bögcommunityt. Podden vill sätta fingret på hur man på bästa sätt hittar det man…

  Läs mer