Aktuellt

  European testing week

  Med start i dag den 17/11 och fram till 24/11 pågår European hiv-hepatitis testing week. Runt om i Europa anordnas detta evenemang vars grundtanke är att sänka trösklarna för testning och uppmana fler till att testa sig regelbundet. Sjukhus, vårdcentraler och organisationer utökar under denna vecka sina öppettider för att fler ska få möjlighet att testa sig. Tidigare år har det bara varit hiv i fokus, men i år har många även lagt till testning för olika hepatiter. 

  Varför behövs en europeisk testningsvecka?Främst för att uppmana folk att testa sig regelbundet och hålla koll på sin status. Vi på Sexperterna står bakom detta och brukar rekommendera testning var tredje, sjätte eller tolfte månad beroende på hur man har sex. Det går såklart att testa sig oftare än så, man ska gå så ofta man känner för och mår bra av. Om du har svårt att komma ihåg kan vi rekommendera vår testningspåminnelse.

  Det är över 15 kliniker runt om i Sverige som anmält sig till European testing week. Här kan du se en lista över några som vi rekommenderar i Stockholm.

   

  Testpoint kommer ha öppet följande tider kommande vecka:

  17/11 – Texas Sauna 18.30 – 22.30

  21/11 – Huset 18.00 – 20.30

  23/11 – Huset 18.00 – 20.30

  24/11 – Manhattan 19.00 – 22.00

  Hos Testpoint kan du alltid ta hivtest med snabbt provsvar, anonymt och gratis. Testpoints målgrupper är män som har sex med män, transpersoner och hbtq-personer som nyligen flyttat till Sverige. För mer information om Testpoint, testning och adresser, tryck här.

  Andra saker vi pratar om
  Kroppen

  Att hitta hem i sin kropp

  Träning, kosthållning och kroppsvård kan vara vägar till att må bra. Men för en del kan det också innebära press, ångest och en känsla av att aldrig räcka till. Hur…

  Läs mer
  Kroppen

  Droger och sex fick Mattias att byta liv

  Sexfester med droger där killar träffas för att ligga och bli höga är ett känt fenomen i London, Berlin, Amsterdam och Barcelona. Men också i Stockholm har det blivit vanligare,…

  Läs mer
  Aktuellt

  Kroppspositiva björnbilder

  Ett 40-tal avklädda björnar hänger vid Stureplan veckan ut. Medan du spanar in dem kan du mingla, ta ett glas och se på film. Utställningen Loved pågår på Bångska våningen och…

  Läs mer